Ce trebuie sa stiti despre un audit energetic

Dupa ce am capatat o mare experienta pe piata bucuresteana, iata ca echipa noastra vine si la Constanta, odata cu anul de gratie 2014, in care va dorim tuturor sa aveti parte de lucruri bune si de sanatate!

Credem ca este inutil sa va reamintim ca nicio vanzare-audit energeticcumparare ori inchiriere de spatiu locativ  sau comercial nu se mai poate incheia fara certificatul energetic. Acest certificat se obtine dupa un audit energetic prealabil.

 

Ce trebuie sa stiti despre un audit energetic

Este in primul rand necesar sa cunoasteti totalul de acte. Este simplu dar obligatoriu ca inaintea venirii echipei care realizeaza un audir energetic sa aveti la dumneavoastra  cadastrul locuintei. Mai tarziu, veti vedea ca certificatul energetic nu se emite pe numele proprietarului, ci direct pe locuinta.

Asadar, intr-un proces de audit energetic se masoara lungimea si inaltimea peretilor exteriori, dar  si inaltimea ferestrelor!

Trebuie sa stiti ca auditul energetic se efectueaza la apartament sau casa,  dupa caz, el  dureaza diferit,  in functie de suprafata spatiului analizat. Intr-un apartament dureaza de regula aproximativ jumatate de orae, iar pentru spatiile  mai mari, timpul creste direct proportional cu metri patrati. Deasemenea, se verifica instalatiile termice si sanitare,  apometrele si repartitoarele, daca  ferestrele sunt din PVC, aluminiu sau lemn, daca locuinta este incalzita prin  termoficare ori prin centrala electrica de apartament sau de bloc.

De aici mai avem de a face cu o ramificatie in procesul de obtinere a certificatului energetic  in Constanta ca si oriunde in tara, in cazul in care incalzirea este pe centrala termica: care este combustibilul folosit, gaz, lemn sau energie electrica! Si mai departe, caloriferele care si ele sunt de mai multe feluri,  din fonta, otel sau aluminiu! Deasemenea, prepararea apei calde menajere   se poate face prin centrala termica, termoficare sau boiler!

Nu va ramane asadar altceva de facut decat sa ne contactati pentru un audit energetic profesionist.
Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

 

Leave a Reply